Jedna rata w całości

Napisany przez dnia Lis 13, 2015 w Nowe | 0 komentarzy

Czasami dochodzi do takiej sytuacji w naszym życiu, że zapominamy się ze swoimi zobowiązaniami. Zaciągamy kolejne kredyty, bierzemy sprzęt na raty czy też zaciągamy jeszcze inne zobowiązania. Powstają wtedy w naszym domowym budżecie zobowiązania, które musimy regulować wraz z dotychczasowymi rachunkami domowymi. I to może się okazać problematyczne.

Dochodzi, bowiem do takiej sytuacji, że w naszym portfelu zaczyna brakować pieniędzy na uregulowanie wszystkich zobowiązań. Zastanawiamy się wówczas, co zrobić w takiej sytuacji i jak z niej wybrnąć. Zaczynamy, więc oszczędzać i sprawdzać, na jakich rachunkach domowych jesteśmy w stanie zaoszczędzić jakiekolwiek środki finansowe dla siebie. Czasami się to udaje w mniejszym a czasami w większym stopniu. Nigdy jednak do samego końca. Nie jest to, bowiem wyjście, które pozwoli na pozbycie się nadmiernych zobowiązań w całości lub przynajmniej w większości. Trzeba, bowiem podjąć znacznie bardziej radykalne kroki, aby takie zobowiązania uregulować przynajmniej w części lub nawet w całości i wyjść na prostą ze swoimi finansami.

Kolejny kredyt na kredyty

Dla wielu ludzi posiadających nadmierne obciążenia skorzystanie z kolejnego kredytu wydaje się być, co najmniej dziwne lub nawet niemożliwe. Boją się, więc takiego działania a ludzi, którzy je proponują uważają za szarlatanów świata finansowego. Wcale jednak tak nie jest. Bowiem wspomniany wcześniej kredyt nie jest kolejnym zobowiązaniem na cele konsumpcyjne. Nie jest kolejnymi zaciągniętymi ratami czy też innymi zaległościami. Jest to kredyt konsolidacyjny, który, mimo, że nazywany jest kredytem to pomaga spłacić dotychczasowe kwoty i uzyskać jedną mniejszą ratę na wszystkie pozostałe kredyty. W jaki sposób? Przede wszystkim dzięki zastosowaniu prostego mechanizmu, jakim jest wydłużenie okresu kredytowania. Bo jak powszechnie wiadomo im on dłuższy tym rata mniejsza. I tak jest również w zakresie kredytu konsolidacyjnego – aktualny ranking kredytów konsolidacyjnych dostępny na tym blogu. Z tą jednak różnicą, że wszystkie środki pochodzące z niego klient nie uzyskuje do ręki a są one od razu przelewane na spłatę jego dotychczasowych zobowiązań. I w ten oto sposób następuje ich spłata i umożliwienie klientowi terminowego regulowania swoich zobowiązań. Sytuacja dla niego, więc bardzo korzystna i na pewno nie potrzeba się jej bać. Mimo, że sama nazwa kredyt może w pierwszej chwili odstraszać poszczególnych ludzi.