Internet i poker

Napisany przez dnia Kwi 20, 2011 w Nowe | 0 komentarzy

W dzisiejszych czasach Internet to prawdziwe królestwo gier. Na stronach www można rozegrać wirtualne pojedynki zarówno w grach strategicznych, RPG czy akcji, a także zagrać w klasyczne gry, które mają swoje standardowe, planszowe bądź karciane odpowiedniki. Wśród tych pierwszych największą popularnością cieszą się scrabble scrabble, natomiast pośród drugich poker. W sieci działa wiele specjalistycznych serwisów, które zajmują się wyłącznie prowadzeniem i nadzorem rozgrywek.

Zwykle trzeba się na nich wcześniej zarejestrować, a gry przeprowadzane są online. Największy na świecie portal pokerowy, zrzesza ponad 23 miliony użytkowników. Jest to amerykański serwis PokerStars. Wprowadził na rynek m.in. szkołę pokera IntelliPoker. Użytkownicy uczęszczają na zajęcia przez Internet i poznają podstawowe oraz bardziej złożone zasady gry i konkretne strategie tur. W pokerze właściwa strategia, podobnie jak umiejętności matematyczne czy psychologiczne, jest jedną z najważniejszych dróg do zwycięstwa. Portal IntelliPoker oferuje w polskiej wersji szereg kursów zróżnicowanych pod kątem zaawansowania i zainteresowań gracza. Dostępne są kursy podstawowe, podczas których szkoli się nowych graczy, którzy nie zajmujących się wcześniej pokerem. Kolejny kurs składa się z praktyki zasad, których poznanie jest niezbędne, zanim zacznie się uczyć strategii pokera i grać na prawdziwe pieniądze. Ten rodzaj kursu jest przeznaczony dla graczy, którzy chcą grać w klasyczne Texas Hold’em lub Omaha albo Razz. Na stronie portalu IntelliPoker dostępne są także dwa kursy o charakterze turniejowym.

Pierwszy z nich to Turniej Sit & Go, najszybsza i pełna emocji forma gry turniejowej. Jej cechą są krótkie partie, które nie trwają zwykle dłużej niż godzinę. Drugim kursem turniejowym jest Fixed Limit Hold’em, – świetne rozwiązanie dla początkujących. Istnieją w nim szczegółowo wyznaczone limity zakładów, dzięki czemu gra jest bezpieczna, a mało wprawieni gracze nie muszą ryzykować dużych pieniędzy.

Oceny: 7.0/10 (9 głosów)