Gry kasynowe

Napisany przez dnia Mar 20, 2011 w Nowe | 0 komentarzy

Znamy mnóstwo różnych gier hazardowych. Niektóre z nich znane są nam od małego dziecka – to chociażby słynny poker, w który tradycyjnie gra każdy maluch, każdy nastolatek – oczywiście nie na pieniądze. Wówczas gra w pokera jest tylko zabawą. Do gier hazardowych zalicza się także między innymi ruletkę, wszelakie gry liczbowe, loterie pieniężne, bingo, gry w kości, Black Jacka i całe mnóstwo innych bardziej lub mniej znanych gier hazardowych. Niektóre z nich są bardzo ciekawe i interesujące.

Zasady takich gier są banalnie proste – każdy z nas może w szybki sposób opanować podstawowe reguły większości gier hazardowych i spróbować swojego szczęścia. Gry hazardowe ciekawią nas. Wiele osób marzy, by iść do kasyna i spróbować swojego szczęścia, by zagrać w jakąkolwiek grę, jednak nie mamy na to odwagi, nie chcemy kusić losu, zdajemy sobie sprawę z tego, że wygrana zależy tylko i wyłącznie od naszego szczęścia a umiejętności mają tu tylko niewielkie znaczenie. Czasami jednak chęć sprawdzenia się, zobaczenia, jak to jest zagrać w pokera w kasynie jest tak wielka, że decydujemy się na wizytę w takim miejscu. Oczywiście musimy spełniać określone warunki – głównie te dotyczące wieku i środków finansowych, jakie musimy mieć, aby rozpocząć grę. W kasynie gra zawsze odbywa się na pieniądze – to właśnie pieniądze są główną wygraną. Dlatego też każdy gracz musi zainwestować określoną sumę, by inny mógł wygrać. W kasynie nie można sobie zagrać dla zabawy, dla rozrywki – konieczne jest wykupienie żetonów, konieczne jest obstawianie pieniędzy. Jeśli nie będzie mieć odpowiedniej kwoty nie będziemy mogli zagrać.

A stawki są różne. Często to inni gracze je wyznaczają. Czasami gra odbywa się na wielkie pieniądze, wielkie stawki – a w takich grach możliwa jest wielka wygrana. W wielu grach hazardowych, w wielu rozgrywkach ktoś zawsze wygrywa, zawsze jest jeden zwycięzca. Często łudzimy się, że to być może my będziemy takim zwycięzcą, że to my zgarniemy główną wygraną. Jednak ryzyko tego, że stracimy wielkie pieniądze jest większe niż szansa na wygraną głównej nagrody.

Oceny: 5.8/10 (11 głosów)